De voordelen van Manuka Honing

Manuka Honing

De voordelen van Manuka Honing

Als je erover nadenkt om manukahoning aan je dagelijkse voeding toe te voegen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Het eerste is om te zoeken naar een merk met het UMFTM-merkteken op het etiket, wat staat voor Unique Manuka Factor, en wordt alleen gegeven aan de legitieme Nieuw-Zeelandse imkers, fabrikanten en exporteurs die natuurlijke Manuka-honing produceren.

Het UMFTM-merkteken toont ook de niveaus van twee belangrijke markers in Manuka-honing – MGO en leptosperine – die gunstig kunnen zijn voor de gezondheid. Van MGO is aangetoond dat het effectiever is in het bestrijden van bacteriële infecties, terwijl leptosperine een antioxidant is die het immuunsysteem stimuleert.

Andere voordelen van manukahoning zijn onder meer het vermogen om maagzweren veroorzaakt door H. pylori-bacteriën te bestrijden, evenals de antioxidantstatus te verbeteren en ontstekingen te verminderen bij ratten met zowel IBS als colitis ulcerosa. Het kan ook helpen bij de behandeling van Clostridium difficile, een soort bacteriële infectie die ernstige diarree en ontstekingen in de darmen veroorzaakt.

Het kan ook helpen bij het bestrijden van infecties van de bovenste luchtwegen bij mensen met cystische fibrose, een genetische aandoening die de cellen aantast die slijm produceren honing Vrolijk. Dit dikke, kleverige slijm kan de luchtwegen en kanalen verstoppen en het risico op luchtweginfecties vergroten.

Eet voor het beste resultaat ongeveer één tot twee eetlepels Manuka-honing per dag. Het kan rechtstreeks uit de lepel worden genomen of worden gemengd in kruidenthee, Griekse yoghurt of fruitsmoothies. Het werkt ook uitstekend als gezichtsmasker of spotbehandeling voor acne.

Meer info over dit artikel: Natuurlijk Westland

Published by